Kõnniteel valitseb õige munasarja

Paremal munasarjas võib teie jalgade mööduv valu osutuda mitme tingimuse tunnuseks. Need seisundid ulatuvad vahemikust kuni tõsiselt, nii et teie ebamugavuse põhjustajaks on hädavajalik nõuetekohane ravi. Pöörduge arsti poole niipea, kui valu hakkab vältima võimalikke haigusseisundeid.

Polütsüstiliste munasarjade sündroom

MayoClinic.com andmetel võib polütsüstiliste munasarjade sündroom, mis on reproduktiivse vanuse naiste hulgas kõige sagedasem hormonaalne haigus, põhjustada teie munasarja kõndimisel tekkivat valu. Kui tsüst puruneb, tunnete end teravat valu. Enamusel naistel, kellel on sündroom, on suurenenud munasarjad, mis sisaldavad väheseid tsüstiive, mis vooderdavad iga munasarja välisserva, mis võib põhjustada valu aktiivsuse ajal. Ebaregulaarsed või rasked menstruaaltsüklid kaasnevad polütsüstiliste munasarjade sündroomiga, näo juuste kasvu, rasvumise ja aknega. Selle haiguse raskemateks komplikatsioonideks on II tüübi diabeet, kõrge vererõhk, kolesterooli häired ja metaboolne sündroom. Teil ei pruugi ilmneda polütsüstiliste munasarjade sündroomi nähtusid, kuni teil on kehakaalu tõus või proovite rasestuda.

Endometrioos

Kui teil on menstruaaltsükli ajal valu, võib seostuda endometrioosiga. Kudede, mis tavapäraselt sünnib emaka sees, võivad kasvada väljaspool emaka ja see põhjustab endometriosi. See seisund tavaliselt kasvab munasarjade, soole või vaagnakude ümbruses. Endomeetriumi kude suudab levida üle vaagnapiirkonna. See endomeetriumi kude lööb ja verejooksud menstruatsiooni ajal, nagu emakas. See nihkunud kude ei saa oma kehast väljuda, muutudes ümbritsevate kudede probleemiks. See haardumine toob kaasa koore ärrituse, armide kudede ja koe kasvu, mis seob elundeid koos. Selline protsess võib olla jalgade vältel valus.

Ovulatsiooni valu

Kui valu, mida te kõnnite jalgsi ajal, ovulatsiooni tõttu, kogete seda alaseljal, puusaluu luude sees. Munasarjavalu võib tekkida ovulatsiooni ajal ja see kestab minutist kuni minutist 48 tunnini. Iga naine tunneb ovulatsiooni valu erinevatel tasemetel, alates kerge surve kuni terava valu tekkimiseni. Mõned naised tunnevad krampe, samal ajal kui teised kirjeldavad ovulatsiooni valu kui vaevumärgatavaid vaevusi. Ovulatsiooni valu esineb umbes kaks nädalat enne menstruatsiooni ja seda tuntakse kummalgi küljel teie munasarjas, mis vabastab muna. Valud vahetavad tavaliselt külgi ühelt tsüklist teise, kuid see võib mõne tsükliga ühelt poolt korduda.

Vaagna põletikuline haigus

Munasarjavalu kõndimise ajal võib tuleneda ka vaagnapõletikust, mis võib põhjustada abstsessi moodustumist ja pikaajalist vaagnavalu. Haiguste tõrje ja ennetamise keskuste kohaselt kannatab igal aastal rohkem kui 750 000 naist Ameerika Ühendriikides ägeda vaagna põletikulise haiguse episoodi, mis põhjustab valu alakõhus. Selle tulemusena võivad 10-15 protsenti nendest naistest muutuda lapsed paljasteta emakakaela ja munasarjade läheduses esinevate munarakkude või -kudede kahjustuse tõttu. Vaagna põletikuline haigus põhjustab suurt osa emakaversetest rasedustest, mis esinevad igal aastal. See haigus on tingitud emakas, munajuhadest ja muudest suguelunditest. See võib tuleneda mõnest sugulisel teel levivast haigusest.