Füüsilised eelised sörkimine

Mõõduka intensiivsusega treenimine 30-minutilise või pikema aja jooksul enamus nädala päevi võib tõhusalt vähendada teie südamehaiguste, vähi ja rasvumuse tekke riske. Enamikul inimestel on kõndimine ja töötamine tõhusad ja mugavad südame-veresoonkonna harjutused. Sörkimine, mis on nende kahe tegevuse vahel kuskil, pakub mitmeid tervisega seotud eeliseid.

Harvardi meditsiinikool ütleb, et poole tunni jalutuskäikude intervall rutiinne võib aidata 125-lb. Inimene põletab 180 kalorit. Võrdluseks, sõites kiirusel 5 km / h põletatakse 240 kalorit. Arvestades asjaolu, et sörkimine pole nii kulukas, kui töötab, on kehakaalu languse eelised märkimisväärsed. Sörkimine võib olla ka ideaalne koolitusprogramm inimestele, kes soovivad kiirelt liikuda.

Sörkimine on kaalutõus, mis aitab parandada luutihedust ja tugevust. Riikliku tervise- ja toitumisalase uuringu 2001. aasta uuring näitas, et meestel, kes jooksid, olid tugevamad luud kui need, kes olid füüsiliselt passiivsed. Harjutus on nii kasulik, et selles osaleb nii harva kui kord kuus ka luumassi.

Vastupidiselt levinud arvamusele võib sörkimine tegelikult olla kasulik reumatoidartriidiga inimestele, ütleb Artriidi Fond. Treening parandab jõudu, vaimset heaolu ja võimet täita igapäevaseid tegevusi. Sörkimine võib ka osteoartriidi ja osteoporoosi ära hoida, sest see aitab teil kontrollida oma kehakaalu ja tugevdab teie luude ja lihaseid teie liigeste ümber. Artriidiga inimesed peavad enne füüsilise tegevuse alustamist nõu oma arstidega ja vältima paistetute või valulike liigeste teket.

Sörkimine aitab teil kontrollida vererõhku, vere suhkrut ja kolesterooli taset. See võib aidata vähendada südamehaiguste ja insuldi riski. Vastavalt American Council for Exercise, joggers on vähem tõenäoline, et alustada või jätkata suitsetamist, mis võib põhjustada mitmeid muid haigusi. Sörkimine parandab teie meeleolu ja vähendab depressiooni, ärevuse ja stressi tundeid.

Kaalulangus ja kontroll

Tugevamad luud

Ühiste probleemide ennetamine ja juhtimine

Parandatud südame-veresoonkonna tervis