Multivitamiinid, millel puudub b-kompleks

Multivitamiinid on toidulisandid, mis sisaldavad erinevaid vitamiine, mineraale ja muid toitaineid, mida teie organism vajab. Multivitamiini sisu võib varieeruda, seega on võimalik leida multivitamiini, mis ei sisalda B-kompleksi. See vitamiin oleks teile hea valik, kui te tarbite juba toiduga juba palju B-kompleksi.

Segis

Enamik multivitamiini sisaldab olulisi vitamiine ja mineraalaineid. B-kompleksi sisaldav vitamiin sisaldab A, C, D, E ja K vitamiine. Lisaks võib see sisaldada mõningaid või kõiki makro-mineraale ja mikroelemente, sealhulgas kaltsiumi, fosforit, magneesiumi, naatriumi, kaaliumi, kloriidi, Väävel, raud, vask, mangaan, jood, tsink, fluoriid, koobalt ja seleen. Iga multivitamiin on erinev, seega peaksite kontrollima märgistust, et näha, milline on iga tableti sisaldus.

B kompleks

B-kompleks on kaheksast olulisest B-vitamiinist koosnev rühm. Kui te ei soovi neid oma multivitamiini sisaldada, kontrollige tiamiini, riboflaviini, niatsiini, pantoteenhappe, biotiini, vitamiini B-6, vitamiini B-12 või folaadi etiketti. Need vitamiinid moodustavad B kompleksi ja neid võib võtta üksi või koos üksteisega. Sarnaselt teistele olulistele vees lahustuvatele vitamiinidele peate iga päev sööma hakkavate toitude kaudu B-vitamiine. B-vitamiinid on teie ainevahetuse ja punaliblede funktsiooni seisukohalt olulised ning nad aitavad oma närvisüsteemi juhtida.

Annustamine

Multivitamiinid ei ole mõeldud asendama vitamiinide looduslikke toiduallikaid, seega vältige toidulisandeid, millel on iga vitamiini megadoosid. Selle asemel vali see, mis tarnib soovitatavat dieettoetust või RDA-d. Sel moel saate tagada, et saate toitu ja täiendust, mida te vajate ilma liiga palju võtmata, mis võib põhjustada toksilisust. Ideaalne annus sõltub teie vanusest ja soost. Täiskasvanute jaoks tarbige 700 kuni 900 μg A-vitamiini, 75-90 mg C-vitamiini, 600 kuni 800 IU D-vitamiini, 15 mg E-vitamiini ja 90-120 Mcg vitamiini K.

Kaalutlused

B-vitamiinid on terved ja sisaldavad tavaliselt multivitamiini. Seetõttu peate õpiksid lisamärgiste lugemist hoolikalt veendumaks, et B kompleks ei sisaldu, kui te ei soovi neid oma multivitamiinis. Kuigi vitamiinid ja mineraalained on ohutud ja looduslikud ained, peaksite enne ravimi lisamist alati arstiga konsulteerima oma arstiga. Mõned vitamiinid ja mineraalid võivad neid ravimeid häirida, mis võivad põhjustada terviseprobleeme.