Rasvumise statistika ja oodatav eluiga

Rasvumine ei ole ainult mõni lisa kilo, mida kannate. Kui olete liigitatud rasvunud, tähendab see, et teie kehamassi indeks on 30 või kõrgem. BMI arvutatakse teie pikkuse ja kehakaalu järgi ning see on hea ennustaja ülekaalulisuse ja ülekaalulisuse kohta enamiku inimeste jaoks. Ülekaaluline on äärmiselt ohtlik ja võib vähendada teie oodatavat eluiga.

Rasvumise statistika

Vastavalt Kaalukontrolli teabevõrgustikule peetakse üle ühe kolmandiku või ligikaudu 33,8 protsenti üle 20-aastastest täiskasvanud ameeriklasi rasvunud. Rasvunud meeste ja naiste osakaal on vastavalt 32,2 ja 35,5 protsenti. Väike osa elanikkonnast, 5,7, loetakse morbidly rasvunud, kelle BMI on 40 või kõrgem. Vähem kui üks kolmandik täiskasvanud ameeriklasest on terve kaaluga.

Oodatav eluiga

Rahvusvahelise pikaealisuse keskuse riikliku instituudi analüüsi ja keskmise pikaealisuse keskuse teadlaste analüüsi põhjal võib keskmine ameeriklane näha, et tema oodatav eluiga on rasvumise tõttu vähenenud viie aasta võrra. Inimestel, kes on rasvunud, on kõigil põhjustel enneaegse surma oht 50 kuni 100 protsenti suurem. See on tingitud asjaolust, et liigne kehamass suurendab teie selliste haiguste riski nagu südame-veresoonkonna haigused, II tüüpi diabeet, insult ja isegi teatud tüüpi vähk.

Elukvaliteet

Rasvumine muudab kõik keerulisemaks. Liigse kehamassi kandmine suurendab teie liigeste kui ka südame ja kopsude stressi. Suurte igapäevaste väljakutsetega saab kõndimine läbi ruumi või autost väljumine. Võib arvata, et teie põlved, puusad, pahkluud ja isegi teie seljavalu on püsivad või põletikulised. Mis tahes arvukate tervislike seisunditega kombineeritud rasvumine vähendab teie elukvaliteeti.

Rasvumise vähendamise sammud

Isegi kaotades nii vähe kui 5-10 protsenti oma kehakaalust, vähendab teie haigusrisk. Keskendu väikestele elustiili muutustele, mis täiendavad olulisi keha muutusi. Alustage, vähendades oma toidu tarbimist veidi. Ärge nälgige ennast, vaid lõigake portsjonid ja suurendage veetava veega. Lisage oma päevast füüsilist aktiivsust, näiteks kõndimist. Jalutage 5 kuni 10 minutit kolm kuni neli korda päevas ja looge aeglaselt, kuni võite 30-60 minutit minna otse. Rääkige oma arstiga ja küsige soovitusi oma kehakaalu vähendamiseks.