Rinnakõhu ajal imetamise ajal

Rinnaga toidetava lapse mähkmete sisu jälgimine aitab rinnaga toitvatel emadel tagada, et lapsel oleks piisavalt süüa. Teie imiku mähe ei ole ebatavaline isegi rinnapiimaga lapsel ja enamikul juhtudel pole see meditsiinilise probleemi põhjus. Teie beebi väljaheites pingulise lima ravimine ja ennetamine nõuab sageli toidust ja rinnaga toitmistingimuste muutmist ning teie lapsele last rinnaga toitmist ei ole vaja.

Põhjused

Teie lapse väljaheites nähtavate kimpude limaskestad tulenevad tihti toiduga kokkupuutest toidust või teatud valgudest toidust, mida sööte, mis seejärel suunatakse rinnapiima. Veebisaidi KellyMom selgitab, on teie lapse alustamine vitamiinipallidega, mida sageli soovitatakse rinnaga toidetavatel väikelastel. Rinnaga toidetavale lapsele väljaheidetest on muuhulgas ka eesnäärme ja jäsemete tasakaalustamatus. Sooleinfektsioonid, nagu näiteks viirusgastroenteriit, põhjustavad imikute väljaheites ka kitsaid limasid. Harvemini tekivad tõsised seedetrakti häired, nagu näiteks Crohni tõbi, beebi väljaheites lima.

Identifitseerimine ja diagnoosimine

Teie rinnaga toidetavale lapsele väljaheites, mis juhtub korra või kaks korda, ei põhjusta meditsiinilist probleemi. Siiski tuleb arst ja laktatsioonikonsultant hinnata suures koguses kitsas limaskesta, äkilisi muutusi teie lapse soolte liikumisel või söömisharjumustel, limaskestade korrapärast läbimist väljaheites või lima koos verest. Mõtle oma beebi soolte liikumise jälgimisele, märkides värvi, konsistentsi ja lõhna koos sellega, milliseid tahkiseid teie laps tarbis ja milliseid toiduaineid teid tarbis enne, kui laps kandis lima täidetud väljaheite.

Hooldused

Viirusliku gastroenteriidi tagajärjel teie beebi väljaheites sisalduv pearinglus limas ei vaja spetsiaalset ravi ja peate oma lapsele last rinnaga toitma. Kui see tekib kõhulahtisuse või oksendamise tõttu dehüdreerunud, soovitab mõnel pediaatril lisaks imetamise ajal ka dehüdratsiooniga ravida suukaudse elektrolüütide lahusega. Kui arvate, et teie beebi väljaheites esinev lima on seotud toiduga teie enda toidus või toitudes, mida annate oma beebile, hakkab arst või imetamise konsultant sageli ravi lõpetama dieediga, paludes teil kõrvaldada teatud toidugrupid, nagu Piimatooteid, kuni probleem teie beebi väljaheites lahendab. Lambaliha konsultantide jaoks soovitatakse imetamise konsultantide jaoks sageli piima välja jätta ühe kuni kahe minutiga, et eemaldada mõned eesnäärmed, seejärel lasta oma beebi rinnale.

Ärahoidmine

Acidofiilsuse lisamine või beebi jogurti söötmine pärast viiruslikku gastroenteriiti aitab taastada normaalset soole funktsiooni. Enne lapsele antavate toidulisandite saamist pidage nõu pediaatriga. Kui teil esineb Foremilk-hindmilk’i tasakaalustamatus, rääkige oma imetamise konsultandilt oma rinnaga toitmise meetodi muutmisega, et anda ainult üks rinnaga toitmine, kuna see meetod võimaldab teie beebil saada rohkem taimeliiki, selgitab rinnapiima veebisait.