Iiveldamise põhjused kasutamise ajal

Paljud inimesed arvavad ekslikult, et iiveldus treeningu ajal on ainult nendele, kes on kujundumatud. Kuigi iiveldus võib olla tavaline vähem füüsiliselt sobivate inimeste korral, võib see esineda ka väljaõppinud sportlaste puhul tingimustes, kus sportlane on dehüdreeritud, tal oli liiga palju või liiga vähe toitu enne treenimist või ärevus või raskemad haigusseisundid .

Dehüdratsioon

Dehüdratsioon põhjustab tavaliselt Iiveldusabi veebisaidil iiveldust. Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeerium rõhutab, et sportlased peavad enne füüsilist koormust, selle ajal ja pärast seda jätkama niisutamist. Lisaks sellele soovitab iivelduse juhend vähemalt poole tunni jooksul enne treenimist jooma vähemalt 2 tassi vett. Pool tassi vett tuleks jooma vähemalt iga 15 minuti jooksul treeningu ajal. See aitab teil hüdreeritud ja vältida iiveldust.

Madal veresuhkur

Hommikusööki nimetatakse sageli päeva kõige olulisemaks söögiks, sest see annab teile kogu oma tegevuse jaoks energiat. Military.com sõnul ei söö hommikusöök ja välja töötamine võib põhjustada pearinglust ja iiveldust, sest sel hetkel on teil pärast toitumist 10-12 tundi pärast magamast olnud toitu, mille tagajärjeks on madal veresuhkur. Sarnased tulemused võivad ilmneda siis, kui lõpete või õhtusöögi lõksu ja lõbu pärastlõunal või õhtul jätate vahele.

Üleöö enne töötamist

Nii palju kui enne treeningut söömine on oluline, on oluline ka enne treenimist liiga palju süüa. Kui sööte sööki, oodake vähemalt tund aega, et töötada. Treeningule lähedane toit võib toob kaasa iivelduse ja oksendamise. Enne intensiivset treeningut vältige suurte söögikordade kasutamist ja andke endale aega iga söögikoguse seedimiseks.

Ärevus

Närvilisus või ärevus enne suurt sündmust võib iivelduse kasutamise ajal kaasa aidata. Vastavalt ajaveebile “Ultra Cycling”, kuna te tavaliselt ei tööta läbi tohutu stressi, võib teie keha reageerida ärevuse tekkimisele iivelduse abil. Sööge õigesti, hoidke hüdreeritud ja kasutage meditatsiooni ja korralikku hingamist, kui tegelete ärevusega enne olulist sündmust või treeningut.

Samuti on palju muid meditsiinilisi põhjuseid, mis võivad põhjustada iiveldust treeningu ajal, mis ei ole seotud treenimisega. Sõltuvalt teistest sümptomitest võib iiveldus osutuda tõsiste haigusseisundite hulka. Familydoctor.orgi sõnul võib iiveldus põhjustada ülekuumenemist, toidumürgitust, kõhuõõne, sapikivid, kõrvetised, tugevat peavigastust, ketoatsidoosi ja palju muud. Rääkige oma arstiga õige diagnoosi saamiseks, kui teie iiveldus ei kao.

Muud põhjused