Kaaliumglükonaat kaalulangus

Ükski tõendusmaterjal ei viita sellele, et kaaliumi glükonaat aitab teil kaalust alla võtta, kuid on oluline, et dieedil oleks piisavalt kaaliumi. Kaaliumglükonaat on teatud tüüpi kaaliumisool, mida inimesed kasutavad lisandina. Seda kasutatakse tavaliselt hüpokaleemia või madala kaaliumisisalduse raviks.

Funktsioon

Kaalium on elektrolüüt, aine, mis juhib kehas elektrit. Sa pead kaaliumit oma südame peksmiseks. See aitab happe-baasil tasakaalu, valkude sünteesi ja süsivesikute ainevahetust. See on oluline ka südame funktsiooni ja skeleti ja silelihaste kontraktsioonide jaoks. Kaaliumipuudus võib põhjustada soola tundlikkust ja kõrget vererõhku, vastavalt riiklikele terviseinstituutidele.

Identifitseerimine

Kaaliumglükonaat on kelaati sisaldav mineraal. Kelleeritud mineraalid seonduvad aminohapete või muude orgaaniliste komponentidega, et vältida koostoimet, mis muudaks lisatoime kasutuks. Mõned kaleeritud mineraalide müüvad firmad reklaamivad, et nad imenduvad paremini, kuid tervislik keha võib oma kellaaži protsessi lõpule viia. Gabe Mirkini, M.D. sõnul, vitamiinide kelaatimine ei paku mingit eelist.

Efektid

Kui te üritate kehakaalu vähendada, peate saama piisavalt kaaliumi. Kaalium aitab rahvuslikel tervishoiuasutustel luua lihaseid, kuid liiga väike kaalium võib põhjustada valulikke lihaskrampe, lihaste nõrkust ja väsimust. Kaalium on oluline ka dieedil, sest see aitab teil toitu saada. See on vajalik süsivesikute ainevahetuseks.

Kõrvalmõjud

Lõpetage kaaliumi glükonaadi võtmine ja kontrollige oma tervishoiuteenuse osutajaga, kui teil esineb kõrvaltoimeid. MayoClinic.com sõnul võivad need hõlmata segadust, ebaregulaarset südame löögisagedust, õhupuudust või hingamisraskust, seletamatut ärevust, ebatavalist väsimust või nõrkust ja jalgade raskust. Vähem levinumad kõrvaltoimed on kõhuvalu, krambid või valulikkus, valu rinnus või kurk, eriti allaneelamisel või väljaheitega verd.

Hoiatus

Võtke toidulisandeid ainult tervishoiuteenuse osutaja järelevalve all, et vältida probleeme, näiteks koostoimeid ravimitega või teiste toidulisanditega. Ärge võtke seda täiendust, kui teil on “neerupuudulikkus, kuseteede infektsioon, kontrollimatu diabeet, peptiline maohaavand, Addisoni tõbi, raske põletushaigus või muu koekahjustus”, hoiatab Drugs.com. Kaaliumglükonaat tuleks vältida, kui te olete dehüdreeritud, võtke teatud diureetikume või olete veres kõrge kaaliumi sisaldusega. Ärge libistage vähemalt 30 minutit pärast seda lisandit.