Parfüümi allergiate tunnused ja sümptomid

Inimesed kasutavad üldjuhul parfüümi ja kasutavad lõhnastatud hügieenivahendeid, et anda puhas, värske, mõnikord seksikas lõhn, kui nad läbivad ruumi. Kui teil on lõhnaaine allergiaid, võib aroomi või naha pika aroom põhjustada ebameeldivate sümptomite hulga. Konsulteerige oma arstiga, kui teil on parfüüme tekitavate allergiate või lõhnaainete tundlikkuse tunnused või sümptomid.

Võta ühendust Dermatiitiga

Kontaktdermatiit on märk, et teie nahk on teatud ainest ärritunud. Parfüümid, samuti lõhnastatud seebid, kehahooldustooted ja pesupesemisvahendid võivad põhjustada allergilisi reaktsioone ebasoodsate nahareaktsioonide suhtes. Allergeeniga kokkupuutel tekib nahk punaseks, sügelevaks, valulikuks, mõnikord paistetuks ja kuivaks. Kohalikud kortikosteroidikreemid nagu hüdrokortisoon aitavad vähendada põletikku. Enne allergilise kontaktdermatiidi ravimist pidage oma arstiga nõu oma ohutuse tagamiseks. Vältida edaspidiseid reaktsioone, et vältida kontakti parfüümidega.

Hingamisteede sümptomid

Parfüümi allergia võib teie hingamisteid mõjutada ka siis, kui te ise parfüümi ei kannate. Toote lõhn keegi teine ​​võib käivitada teie immuunsüsteemi, et vabastada histamiine, kui teil on lõhna tundlikkus või allergia. Sümptomiteks on vesine nina, aevastamine, vesised, sügelevad silmad ja peavalu. Parfüümiallergia märgid võivad sisaldada ka hingamisraskusi, nagu näiteks vilistav hingamine. Suu kaudu manustatava antihistamiinikumi võtmine võib teie arsti järelevalve all vabastada.

Allergiate testimine

Allergilise testiga on diagnoosimeetod, mis ütleb teile, kas teil on allergia, talumatus või tundlikkus parfüümide või muude lõhnaainete ja kemikaalide suhtes. Allergiliste katsetega kasutatakse ka toidule ja lemmikloomadele mõeldud allergia määramiseks. Parfüümiallergia avastatakse reaktsioonide abil plaastrite testimiseks. Allergeen, nagu parfüüm, lõhnav kreem või muu kosmeetika, asetatakse nahale kantava plaastri juurde. Parfüümi või kemikaali suhtes on tõenäoliselt allergia, kui teie sihtpiirkondades ilmnevad ärritusnähud. Patch-testimine viiakse läbi kahe päeva jooksul. Kui te ei näe parfüümi 48 tunni jooksul mingit reaktsiooni, siis pole sul tõenäoliselt tõelist allergiat.

Tähtsus

Umbes 30 protsenti Ameerika elanikest leiab parfüümi ja muid kosmeetilisi lõhnu, mis on füüsiliselt ärritavad, vastavalt uuringutele, mis avaldati 2009. aasta märtsi ajakirjas Journal of Environmental Health. Selle suhteliselt suurel hulgal inimestel, kellel on võimalikud allergilised reaktsioonid parfüümidele, on tõenäoliselt ka astma sümptomid ja muud keemilise tundlikkuse tunnused. Parfüümi allergia sõltub teie reaktsiooni ulatust ja olemust, mida võiks käsitleda puuetega inimeste ameeriklaste seaduse alusel. Küsige oma tööandjalt majutuskohti, mis võib osutuda vajalikuks, kui olete oma töökaaslaste parfüümi suhtes allergiline.