Esiosa vs kreeni käitustehnikad

Üks 2011. aasta suurtest debattidest on esile tõstetud esiplaanil, mis on silmatorkav. Sport teadlased ja jooksjad on nii arutanud, kas paremini päästa oma jalgade esiosa või oma kreeni, kui jalad istute. Seal on palju jalgpalli jooksvaid pooldajaid, kes usuvad, et kui sa kapteni jalgade streigi võistlevad, on ta palju vähem tõenäoline. On ka teisi, kes arvavad, et võite lihtsalt kaubelda ühe potentsiaalsete vigastustega teise jaoks.

Kreen

Hoolimata spordimeditsiini edusammudest ja parendatud kingade disainist, on iRunFar.com veebisaidil märgitud, et jooksvate vigastuste määr viimastel aastatel on suurenenud. Paljud töötavad eksperdid usuvad, et enamiku jooksijate kalduvus maapinnale kandadel on peamine tegur. Kui te sõidate kandurlöögi abil, on teie jalg kreeni kokkupõrke hetkel teie ees sirgel kohal. Sel hetkel viiakse teie kehamass läbi teie kondiga põlve, samuti ka hüppeliigese, puusa- ja seljaosa suunas. Kukkumine teie kannale loob jolting ja pidurdus.

Ettevaatlik

Esikülgiga lööb jalg otse keha alla maapinnale. Teie pahkluu ja põlved on painutatud ja teie puusaliiges on veidi avatud. Pidurdusjõudu pole. Sellised kaitsjad nagu CrossFit Atlanta veebisait nõuavad, et esirinnas tegutseb keha füüsiline amortisaator. Kuid enamus tõendeid avaldamise kuupäeva seisuga on anekdootlikud.

Teadusuuringud

Regulaarsetest jooksjatest ründasid oma esiotsa Kaplinna ülikooli uurimuses, mille iRunFar.com teatas. Kuigi uuringus leiti, et jooksjad teatasid kahe nädala pikkuse katseperioodi jooksul vähem põlveliigusi, oli pärast uuringu lõppu suurem osa 20 jooksjatest, mis lamasid vasika vigastustega, Achilleuse kõõluse tüvede ja jalajälgadega.

Kaalutlused

Teoreetiliselt lööb esiplaan põlvedele pingutusi ja peaks aitama kaasa põlve- ja puusaprobleemidega jalgadele. Teoreetiliselt kulgeb kanne ka pahkluudest ja aitab vältida vasika ja Achilleuse vigastusi. IRunFar.com kodulehekülg pakub praktilisi ettepanekuid selle jooksja dilemma kohta. Kui teie jooksuajalugu on täidetud põlve- ja puusahi vigastustega, on jõutõmbejärgne muutmine proovida. Kui kandad streigi ja teil pole neid probleeme esinenud, võite jääda üksi piisavalt hästi, selle asemel, et riskida täiesti uued võimalikud vigastused, mis on seotud jalgadega. Kui lülitate jalgade vastu, võta see aeglaselt. Joe The Runner.com soovitab kasutada esiosa meetodit esimese kuu jooksul mitte rohkem kui 2 kuni 3 miili nädalas.