Maapähklivõi ja kapslites dieet

Inimesed, kes tarbivad tasakaalustatud toitu rikas monoküllastumata rasvade toiduainete nagu maapähklivõi edukalt kaalust alla ja hoida ära, teatas uuring, mis avaldati “Rahvusvahelise Ajakirja rasvumise” aastal 2001. “Ennetus” ajakiri toitumise toimetaja Holly McCord oli see ja sarnane Kui ta arendas oma maapähkliõli dieedi, mõnikord nimetatakse maapähklivõi ja želeedi dieeti. Kava juhised on üksikasjalikult kirjeldatud tema raamatus “Maapähklivõi dieet”. Enne programmi alustamist küsige oma arstilt nõu.

Põhisuunised

Maapähkliõli dieedil on kolm igapäevast juhendit: tarbige kolm sööki ja mitmesuguseid suupisteid, sisaldades maapähklivõid mõnes söögikorras ja kasutage mõõdukat aeroobset aktiivsust 45 minutit. Keskmisele naisele, kes järgib programmi, on lubatud 1500 kalorit ja 4 supilusikatäit maapähklivõi päevas, samal ajal kui mees peaks püüdma tarbida umbes 2200 kalorit ja 6 spl maapähklivõi. McCord ütleb, et kui te järgite neid juhiseid, võite eeldada, et kaotate poolpäeva nädalas, kuigi see üldine suunis ei pruugi kõigile kehtida.

Näidispäevane menüü

Sa ei pea alati maapähklivõi sisaldama, kui sööd. McCordi raamatu näidiskavad näitavad, kuidas jagada oma kvoot kogu päeva jooksul. Näiteks võib maapähkliõli hommikusöögi koosneda teraviljast, piimast ja banaanist või maapähklivõi kaerahelbedest. Lõunasöögiks võiks pidada bean-burrito, maapähklivõi ja maapähklivõi ning võileibu, mis on kokku puutunud värskete tervete puuviljadega, millele järgneb õhtusöök salatõhega, millele on lisatud kondita ilma nahata kanarinda, avokaado kuubikud ja hakitud pähklid. Suupisted võivad hõlmata maapähklivõi raputamist või maapähklivõi levimist röstitud terve nisu ingliskeelsel muffinil.

Võimalikud eelised

Maapähklivõi dieet võimaldab päevas rohkem kaloreid kui teised kehakaalu kaotamise plaanid, mis võib aidata järgijatel kauem püsida, kuna nad ei tunne end ära või kannatavad äärmiselt nälga. Kuna maapähklivõi on paljudele inimestele mugavad toidud, võivad nad McCordi programmi kergemini jälgida kui muud kitsendavad dieedid. Toitumine rõhutab kehalise kasvu rolli jätkusuutlikus kehakaalu languses ja ei nõua toidulisandeid. Lisaks sellele võib maapähklivõi pakutud monoküllastumata rasvade kõrge tarbimine vähendada südamehaiguste, kõrge vere kolesterooli ja insuldi riski.

Võimalikud puudused

McCordi plaanile järgides asetades maapähklivõi üle parda – või mitte hoolikalt kontrollimaks teiste toiduainete, eriti teiste rasvavarude tarbimist, võib põhjustada kehakaalu, mitte kaotada selle. Iga 2-supilusikatäis maapähklivõi sisaldab umbes 190 kalorit, 16 grammi rasva ja üle 3 grammi küllastunud rasva. Regulaarne maapähklivõi on ka kõrge naatriumisisaldusega. Kui olete vähese naatriumisisaldusega dieediga naine, pakuks 4 supilusikatäit maapähklivõist 20 protsenti oma igapäevasest 1500 milligrammi piirist. Inimene, kes tarbib 6 supilusikatäit maapähklivõi päevas, täidaks peaaegu 30 protsenti sellest piirist. Programm võib viia ka toitainetele usutavasti, et ainult pähklivõi on kilo kaotamise võti, mõeldes, et toitumis- ja -teaduste akadeemia on vale.