Pähklid: röstitud vs. toores

Pähklid on maitsvad suupisted, mis on varustatud toitumisega. Nad on teie tervisele kasulikud niikaua, kui nad pole kristalliseerunud, õlestatud või soolaga kaetud. Nad on toores ja röstitud, kuid üks on parem kui teine? Mõlemal juhul on pähklid keskmiselt umbes 185 kalorit untsi kohta ja võite pakkida naela, kui te ei ole ettevaatlikud.

Röstitud ja toores toitumine

Vastavalt Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi toitainete andmebaasile on toorainete ja kuiva röstitud kašupähklite toitumisalased erinevused vaid väikesed. Üks unts toores pähklid sisaldavad 157 kalorit, 12,43 g rasva, 8,56 g süsivesikuid, 5,17 g valku, 0,9 g kiu ja 7 μg folaati. Üks unts kuiva röstitud kašupähklid sisaldab 163 kalorit, 13,14 g rasva, 9,27 g süsivesikuid, 4,34 g valku, 0,9 g kiu ja 20 mikrogrammi folaati.

Toores pähkel oht

Toores pähklitel on potentsiaalne oht haigusi põhjustavate bakterite kandmiseks. Salmonella on teatatud toores mandlite ja pistaatsiapähklite söömisest. Toore pähklite töötlemine auru, kuiva sooja või propüleenoksiidiga vähendab toorpuuvilla bakterite saastumise ohtu. Vastavalt haiguste tõrje ja ennetamise keskustele ei ole tõendeid selle kohta, et röstitud, pleekinud või muud kuumtöödeldud pähklid ohustavad saastumist salmonellaga.

Seedetundlikkus

Röstimine muudab mandleid seeditavust ja nende toimet nälja rahuldamisele vastavalt uurimusele, milles võrreldi toores ja röstitud mandleid seedimist, mis on avaldatud ajakirjas “Toidu biofüüsika” 2009. aasta detsembri väljaandes. Toores mandleid lõigatakse aeglasemalt kui röstitud mandleid ja nad paisuvad rohkem maohävedest, tekitades suurema kõhu täis tunnet ja nälja rahuldavat kauem. Röstimine muudab mandleid kergemini ja tõhusamalt seeditavaks, mis rahuldab nälga kiiremini, kuid lühema aja jooksul.

Tervisehüvitised

Toit mutrid võivad vähendada südamehaiguste ohtu. Vastavalt Harvardi rahvatervise koolile on pähklid täis tervislikke rasvu ja aminohapet arginiini, mis lõdvestab konstrueeritud artereid ja suurendab verevoolu. Mitme nädala jooksul unet pähkleid süües võib kaitsta sind infarkti, südame rütmi ebanormaalsust ja äkkset südame surma. Nuts sisaldab ka E-vitamiini, foolhapet, kiudaineid ja kaaliumi. Hea pähkli valik sisaldab mandleid, Brasiilia pähkleid, kašupähklipuid, kapsleid, maapähkleid, pistaatsiapähkleid ja kreeka pähkleid.

Ekspertide ülevaade

Vastavalt Karen Collinsi, M.S., R.D., C.D.N. Ameerika Instituudi vähiuuringute kohta, ei viita küpsetuspähklid ja seemned oluliselt nende toiteväärtust ja väidavad, et röstimise pähklid muudavad rasvasisaldust või vähendavad E-vitamiini. Kas üks on hea toitainete allikas, nii et lihtsalt vali sordid, mida teile rohkem meeldib, Collins soovitab.