Mao valu pärast pasta söömist

Pasta võivad sisaldada mõningaid koostisaineid, mis võivad põhjustada teatud haigusseisundeid ja põhjustada kõhuvalu. Kui teil on teada toiduallergia, võite pärast pasta söömist tekkida allergiline reaktsioon. Mõned pastatooted on valmistatud munadest, nisust ja sojast, mis võib põhjustada teie kõhtu suurenenud soolepõletikust. Kõhuvalu pärast pasta söömist võib olla ka gluteeni talumatuse või tsöliaakia tulemus. Enamik makaronit sisaldab gluteeni, mis on nisust leitud valk. Gluteenitalumatusega inimesed kogevad pärast pasta söömist seedetraktist erinevaid reaktsioone.

Kui teil on toiduallergia, võivad pasta söömine põhjustada allergilist reaktsiooni. Pasto toitudes esinevad tavalised allergilised koostisosad, näiteks nisu, soja, munad ja piimatooted. Kui teil on kliiniliselt diagnoositud spetsiifiline toiduallergia, lugege enne pasta söömist pasta koostisaineid. Pasta tootjad on seadusega kohustatud avaldama selliste koostisosade kasutamist, mida valitsus peab ühiste allergeenide leidmiseks. Kui reaktsioon on seotud toiduallergiaga, tekib kõhuvalu, näiteks ninakinnisus, nõgestõbi või astma, kõrvaltoimed.

Pasta sisaldab gluteeni, välja arvatud juhul, kui see on märgistatud kui “gluteenivaba”. Väikeses koguses makarontoodete kasutamine võib põhjustada tugevat kõhuvalu ja muid mao sümptomeid, kui teil on tsöliaakia. See seedetravi tekib siis, kui teie immuunsüsteem ründab peensoole vooderdust, kui tarbite gluteeni sisaldavaid tooteid. MedlinePlus’i andmetel ei tea arstid, miks see immuunsüsteemis esineb. Gluteeni vältimine on otsustava tähtsusega pikaajalise seedetrakti tervise jaoks, kui te olete gluteeni talumatu.

Pasta kasutatakse tavaliselt kastmetega. Kaks koostisosi makarontoodete kastmetes, mis võivad põhjustada kõhuvalu, on tomatid ja piimatooted. Punased kastmed on valmistatud tomatitest, mis võib mõnedel inimestel põhjustada allergilist reaktsiooni. Kastmed, mis sisaldavad piima või kreemi, võivad põhjustada kõhuvalu allergilise reaktsiooni või laktoositalumatuse tõttu. Laktoosi talumatus on seedetrakti haigus, mis põhjustab mao krampide, valu, puhitus, gaasi ja kõhulahtisust pärast piimatoodete tarbimist.

Kui teil esineb valu kõhuga ainult siis, kui te võtate pasta, on teie seisund tõenäoliselt seotud eelmiste tingimustega. Kui teil esineb iga maiku söömisel valu kõhus, võib teil olla raskem seisund nagu ärritunud soole sündroom või Crohni tõbi. Rääkige gastroenteroloogiga õige diagnoosi saamiseks.

Toiduallergia

Gluteenitalumatus

Pasta kastmega

Kaalutlus