Ujumine ja valu vasika lihastes

Ujumisel võib tekkida valu vasikas lihastes. See toimub peamiselt siis, kui varbad hoitakse teravdatud – nimetatakse plantaarsete paindeaktsioonideks – kogu tegevuse vältel. See positsioneerimine põhjustab kõikide alajäsemete, sealhulgas vasika lihaste, varbade ja kaare lihaste kokkutõmbumist ja libiseb jalga esiosa. Kuigi plantaarne paindeaktsioon algab teie kiiremini edasi liikudes, suureneb see stressi jalgadele ja vasika lihastele, sest lihased jäävad kauemaks.

Toidud ja krambid

“Extreme Tri Magazine” 2001. aasta augusti 2001. aasta väljaande Haydn Wooley sõnul on uimastamise ajal kõhupiirkondade peamine põhjus kõhupuhitus. Kui see püsib, põhjustab see tegevus tihedust vasika lihastes, mis muutuvad krampidena, kui pinget ei vabane. Mõned ujujad kasutavad uimed, et lüüa tugevamalt püsti, et vältida plantaarset paindumist. Kahjuks võivad ka uimed põhjustada krampe, sest need panevad jalgade ajal jalgadele rohkem survet. See põhjustab tarbetute vasika lihaste kokkutõmbumist ujumisel, mis võib viia krampideni.

Pisike lõpp

Elektrolüütide tasakaaluhäired kehas võivad põhjustada lihaste krampe. Piiratud verevarustus võib põhjustada jalakrampe. Näiteks, kui keha puutub kokku äärmiselt külma veega, võib see kitsendada veresooni, mis varustab jalalihaseid. See võib põhjustada krampe ja lihaste väsimust. Raske harjutused enne ujumist võivad põhjustada lihaste väsimust ja valu. Lihase liigne kasutamine põhjustab lihase pinget. Kaltsiumi ja kaaliumi madal sisaldus veres võib põhjustada krampe ja lihasevalu.

Soolestiku seisund

Võite järgida kliimaprogrammi, et parandada vasika lihasjõudu, et vältida vasika pinget ujumise ajal. Kui oled ujumas, laskma pahkluude vilt ümber veeke ja teha kergeid lõdvestunud liikumisi, oma pahkluude peaks olema täiesti lõdvestunud, kui ujuda. Lõdvestuge ja enne ujumist pisut soojendage, ujuge oma selga, oma pahkluud lõdvestunud, vaadates lae või taeva ja aeglaselt jalgade või lõuenditega jalgades. Mõne aja jooksul saate aeglaselt oma treeningutesse viia uimed, isegi lühikesed uimed.

Kas see on lihtne?

Kui te ei ole hästi konditsioneeritud ujuja, siis ei tohiks teid raske vajutada. Aeglaselt hõlbustatakse pikemaid või raskemaid treeninguid, pikendage kestust või intensiivsust vaid 10 protsendi võrra nädalas. Kui teil tekib vastset valu või mõni muu valu, lõpetage ujumine ja pöörduge arsti või füsioterapeudi poole. Konsulteerige professionaalse ujumisbasseiniga, et veetmise ajal kasutate õiget jalgade ja pahkluu positsioneerimist.