Kurgu kurgu pärast ujumist järve ääres

Välisujula on üks suve rõõmudest. Kuid saastatud vesi järves võib põhjustada haavu kurguvalu pärast isegi lühikest ujumist. Õnneks saate pärast ujumist järve ääres ära hoida kurguvalu, muutes oma ujumisstiili ja hoiatades tervisekahjustusi. Oma sümptomeid saate ravida ka kodus ise hoolduse abil.

Sümptomid

Pärast ujumist võib teie kõri tunduda toores, kriimustuste ja valus tund aega või kuni mitu päeva, sõltuvalt põhjusest. Teised inimesed, keda te ujusid, võivad samuti esineda kurguvalu. Lisaks kurguvalu võib teil tekkida seedetrakti probleemid, külmavärinad, palavik ja halb enesetunne.

Põhjused

Indiana Department of Environmental Management (Indiana Department of Environmental Management) andmetel võib tuulepuhastus, mis ulatub sanitaar- ja tormikonteinerite ülevooludesse, taludesse ja septikonteineridesse, võib põhjustada haiguse sümptomeid, kaasa arvatud kurguvalu pärast ujumist. See kanalisatsioon võib sisaldada selliseid baktereid nagu E. coli ja fekaal-kolibakter, mis on leitud loomade ja inimeste väljaheites. Allaneelamisel võivad need bakterid põhjustada kurguvalu, iiveldust, oksendamist ja kõhulahtisust. Samuti võib põhjustada kurguvalu, mis võib põhjustada kemikaali äravoolu ja maavarade hooldamist. Enne ujumist võib piknikupüha söömine saastunud toidule põhjustada ka kurguvalu. Ja dehüdratsioon võib põhjustada kõri halvenemist, eriti kui teil on olnud pikka aega ujumine väljas, ilma rehüdraadist puhata.

Hooldused

Puuduvad meditsiinilised hooldused, mis on seotud bakterite ja teiste mikroobidega saastunud veega ujumisega kaasnevate valulikkade kurgu väikeste juhuslike juhtudel. Sa võiksid proovida kodus enesekontrolli meetmeid, nagu näiteks kuuma tee jootmine meega, 1 tšupp. Soola segatakse 8 oz-ni. Klaasi soojas vees – või kütkestage sooja, selge vedelikke, näiteks puljongit. Ka kõri kõri sümptomid võivad aidata ka kurgu losengidel või anesteetikumiga pihustites. Hoidke dehüdratatsiooni vedelikega, sealhulgas vee ja mitte-kofeiiniga spordijoogid. Kui teie kurguvalu on seotud teiste sümptomitega, nagu kõhulahtisus, oksendamine ja palavik, pöörduge arsti poole.

Ärahoidmine

Hoidke end eemal õrnalt, viies jahuti külma veega, limonaadiga ja spordijoogidesse, vältides kofeiini ja alkoholi sisaldavaid vedelikke, mis võivad soodustada dehüdratsiooni. Ärge ujuge järvedes, millel on nähtavaid äravooluallikaid, näiteks kanalisatsioonitorud või nähtavad inimeste või loomade jäätmed vees või selle läheduses. Hoidke oma peaga järve veekogu või näo ülespoole liikumine aitab vältida saastunud vee neelamist. Kontrollige oma piirkonna keskkonna- või turismiinfokeskust, et kindlaks teha, kas enne ujumist on järvele ohutusjuhiseid. Pärast ujumist järve ääres pesu pesemine ja oma ujumistrikoodi muutmine puhtad riided aitavad vältida nakkust igasuguste mikroobide või toksiinide eest, mis jäävad nahale ja juustele.