Merevee merevaha lisandeid

Kelp kuulub suurte merevetikate taimede hulka, mida kasutatakse toiduks Aasias ja mujal maailmas. Vitamiinide ja mineraalainetega pakendatud on ka pruunvetikas toidulisanditena. Pruunvetikas sisalduvad toitained võivad teie üldise tervise jaoks olla kasulikud. Kuid ärge kiirustades toidulisandeid ostma. Kui teil on kilpnäärme probleeme, kui te võtate anti-koagulantravimit või vaatate oma naatriumi silma, peaksite tõenäoliselt neist lisanditest hoiduma. Lisaks on mõnedel toidulisanditel murettekitav arseeni tase.

Tüübid

Kelp on termin, mida sageli kasutatakse mis tahes merekarbi vormi kirjeldamiseks. Kuid tegelikult on tegemist mitu suurte, pruunvetikatega liikidega, mis kalduvad kasvama allvee-metsades. Pruunvetikate perekond sisaldab arame, põderraki, kombu ja wakame sorte. Kelp-lisaained on sageli pulbristatud ja helveste kujul, samuti kapslites ja vedelates tilgad.

Toitumine

Kelp sisaldab olulisi mineraale kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi ja rauda, ​​samuti mineraale nagu mineraalid nagu mangaan, vask, tsink ja kroom. Kelpil on ka vitamiine A, C, E, B-1, B-2, B-6 ja B-12, samuti ainet nimetatakse ergesterooliks, mis muutub organismi D-vitamiiniks. Lisaks on see rikkalikult köögiviljade valk ja jood.

Tervisehüvitised

Kelp sisaldab alkaani, ühendit, mis toimib laksatiivina, ja fuksaane, mis on põletikuvastased vahendajad. Pruunvetikas kõhupõhised ained võivad pärssida kasvajate kasvu. Uuringus, mis on avaldatud “Journal of Nutrition” Californias, Berkeley ülikoolis, leiti, et pruunvetikas võib vähendada hormoonide sõltuvate vähivormide tekke ohtu. Wakame pruunvetikas on näidanud võime alandada vererõhku vastavalt “Journal of Nutritional Biochemistry” avaldatud uuringule 2000. aastal. Vastavalt uuringule, mis esitati Ameerika Keemia Seltsi 2006. aasta riiklikul koosolekul, on leitud, et wakame on edendada Kaalulangus ja neil on märkimisväärne diabeedivastane toime.

Kõrvalmõjud

Kõigeemate pruunvetikas sisalduvate toidulisandite mure on joodi kogus, mis võib mõjutada kilpnäärme funktsiooni. See võib olla eriti problemaatiline, kui teil on kilpnäärmehaigus. Kelpil on ka veritsust vähendavad omadused ja võib suurendada verejooksu riski, kui te võtate anti-koagulante. Kelpil on suures koguses naatriumit, mis võib olla kõrge vererõhuga inimestele murettekitav. Samuti on teatatud vähestest allergiatest ja maos löövatest põletikuvastastest lisanditest.

Uuringus, mis avaldati ajakirjas “Inimese lisaained ja saematerjalid”, avaldati 1988. Aastal 17 erineva kelgimajapiimaga joogi sisaldus vahemikus 45 mikrogrammi kuni 57 000 μg. Joodi soovitatav ööpäevane tarbimine on ainult 150 μg. Ülikooli California ülikool Davis uuringus leidis ka, et kaheksa üheksast võltsitud pruutgaasi toodetest olid üle lubatud arseeni taseme. Autor ja toitumisalane ekspert Dr Ray Sahelian soovitab kasutada pruunvetikas toidulisandeid ainult aeg-ajalt.

Ohutus