Praetud austrite toiteväärtus

Aurud on karpide liigid, mida poolkestal on tavaliselt külm. Selle ettevalmistusega, kastetakse see kokteilikastmes või lihtsalt maitsestatakse. Praetud austrid on täiesti erinevad. Nad on kas savi leotatud ja praetud või pannakse pannile ja praetud õlis. See variatsioon põhjustab austrite erinevat toitumisprofiili.

Kalorite sisaldus

Kui austrid serveeritakse üksi, on nende kalorite sisaldus väiksem kui leotamisel. Üks praetud austrit sisaldab 55 kalorit. Pidage meeles, et saate kaloreid kergesti kogeda, kasutades mitmeid austreid. See on oluline, kui proovite oma kehakaalu vaadata.

Rasv ja kolesterool

Rasv on polüküllastumata, monoküllastumata ja küllastunud kujul. Küllastunud rasv, kolesterool ja trans-rasv suurendavad kolesterooli taset kehas vastavalt American Heart Associationile. Transrasvhapped on pärit hüdrogeenitud õlidest, mida ei leitud praetud austritest. Need sisaldavad küll rasva ja kolesterooli. Üks austeril on veidi üle 3 g kogu rasva ja 26 mg kolesterooli. Sellest kogu rasvast on ainult umbes 3/4 g küllastunud. Ülejäänud on mono ja polüküllastumata, mis on kasulikud.

Süsivesikud ja valk

Madala süsivesikutega dieedid lisavad oma toidule sageli koorikloomi, kuna neil on vähe süsivesikuid. See kõik muutub, kui karbid hakkavad panema, leotatud ja praetud. Üks austrit sisaldab peaaegu 4 g süsivesikuid. See sama serveerimine on peaaegu 2 1/2 g valku. Kastmete lisamine teie austritele suurendab süsivesikute sisaldust veelgi.

Naatriumi sisaldus

Üks praetud austrit sisaldab 141 mg naatriumi. See on oluline teave, mida saate teada, kui tegemist on keha heaoluga. Kuigi verehulk ja närvisimpulssid vajavad naatriumi, võib see suur sisaldus olla kahjulik. California San Francisco ülikooli andmetel võib liigne naatrium dieedil tõsta vererõhku ja põhjustada vedelikupeetust, põhjustades jalgade turset. Soovitatav päevane annus on 1500 mg inimestele, kellel on olemasolev kõrge vererõhk ja 2300 mg tervetele inimestele.

Mitmesugust

Praetud austrid sisaldavad mitmeid mitmesuguseid toitaineid nagu C-vitamiin, kaltsium ja raud. Kolmest on raud kõige silmapaistvam. Üks auster sisaldab 10 protsenti soovitatavast ööpäevast tarbimist. Raud on peamine hemoglobiinisisend, mis transpordib hapnikku lihastesse ja rakkudesse. Madala rauasisalduse tase võib aja jooksul põhjustada riiklike terviseinstituutide järgi aneemiat. See omakorda võib põhjustada selliseid sümptomeid nagu letargia, pearinglus ja ärrituvus.