Piparmündikompvek: toitumisalased faktid

Piparmündikompvekid on saadaval peaaegu igas riigis asuvas bensiinijaamas ja see pole halb asi. Kuigi mõned piparmündid on suured kalorid ja suhkruga, võivad need ka tervisele kasulik olla.

Erinevad tüübid

Saadaval on palju erinevaid piparmündikompvekke. Hingetükid, mida tavaliselt müüakse supermarketites või bensiinijaamades olevates kassipoegides, tulevad tintidesse, torudesse või karbidesse ning neil võib olla kõva või pehme tekstuur. Rasked piparmündid ja õhtusöögi rahakotid ei ole nii laialdaselt kättesaadavad; poodid asetatakse tavaliselt kommidesse.

Kaloreid

Kalorite sisaldus varieerub sõltuvalt valitud tüüpi piparmündikompvekidest. Fat Secret’i toitumisalase teabe andmebaasi kohaselt on neli populaarse hingeõhu pipraga 60 kalorit. Fat Secret märgib, et kõva komme on 24 kalorit tüki kohta. Lugege sildid, et saaksite teada, mida saate.

Suhkur

Piparmünt kommid on mõnikord veidi suhkruga. Neli hingetõmmatükki sisaldavad 15 g suhkrut, samas kui kõva komme sisaldab 3,7 g. Kui see teile liiga palju suhkrut, otsige suhkruvaba piparmündikompvekke. Pidage meeles, et mõnikord võib nendes kompvekides kasutatav sorbitooli magusaine põhjustada gaasiprobleeme, vastavalt “Toiduvarude arhiivraamatule”.

Tervisehüvitised

Kui teil on seedeelundite ärritus, kaaluge piparmündi avanemist. Vastavalt professor Alen Hedge of Cornelli ülikoolile aitab see mitte ainult teie hingeõhku magustada, vaid aitab ka teie kõht lahendada.