Tuimad sõrmed pärast kehakaalu treeningut

Suurema raskuse tõstmine oma kätega avaldab survet rinna närvidele, mis võib põhjustada tuimust ja surinut. Kui liigute oma randmete paindmisel tõstmise ajal, vähendatakse teie sõrme verevarustust, mis võib põhjustada ka tuimust. Kardioloogidel on suurenenud mürskartuli tunneli sündroomi tekkimise oht ja see võib olla sümptom. Kaitske ennast õige vormi abil, tugevdades nii randmeid kui ka ülejäänud keha.

Kui olete raskusi tõstes, kui olete pärast treeningut tekkinud nõtke sõrme, pöörake tähelepanu oma vormile kaalude tõstmisel. Baari haardumine laiemalt või lähemal kui umbes 2-5 tolli võrra rohkem kui õla laius üksteisest võib põhjustada randmete painutamist, kui te sirutad oma käsi ülakõnes. Hoidke oma randmed samuti nii otse kui võimalik. Kui teete tõstekangasid, võite randmetega painutada, mis vähendab sõrmede verevoolu. Võib-olla on võimatu täita mõningaid treeningu harjutusi, ilma et oleks mingit randmete painutamist, ja mõni tuimus on normaalne. Teie ja käte ja randmete venitamine võib enne ja pärast raskust tõstmist aidata. Vältige harjutusi, mis panevad randmele äärmiselt pinge – näiteks puhas ja jerk ning püstjooned.

UM Maueri jt poolt läbi viidud Saksa meditsiinilises uuringus leiti, et kulturistidel on karpaalkanali närvikahjustused, mis suurenesid koolituse ajani. Vähendage oma võimalusi, kasutades US-akadeemia ortopeediliste kirurgide dr Housang Seradgeit enne ja pärast kehakaalu tõstmist. Hoidke oma käed otse teie ette rõngaga painutatud, nii et teie sõrmed on suunatud lae poole. Korda viiekordseks, siis sirutage randmed ja lõdvestage sõrmed. Tehke mõlema käega rusikas ja painutage randmele. Korda viiekordseks, siis siruta randmed ja lõdvestage sõrmed. Korda täielikku harjutust 10 korda, siis lõdvestage käed küljes ja raputage oma käed paariks sekundiks.

Tugevdage oma randmeid, et nad saaksid toetada teie kehalise võimekuse saavutamist. Kasutage massi, mis tundub kerge ja ei põhjusta tüve pärast 15 kordust. Hoidke kaal ühes käes oma küünarliigendiga ja peopesa ülespoole. Pese oma küünarnukk padjale või toetage seda teise käega. Pöörake oma kätt aeglaselt ranne üles nii kaugele kui võimalik, seejärel painutage oma käsi tagasi, jätkates mööda lähtepunkti nii kaugele kui võimalik käsivarre suunas. Tagasi ühe komplekti lähteasendisse. Korda kolme 15 kordust koos mõlema käega.

Te võite märgata tuju pärast kaalu tõstmist, kuid kaalutõus ei ole alati süüdi. Teised võimalikud tuimushood on vitamiinipuudus või liiga palju mõningaid mineraale. Mõned ravimid võivad põhjustada tuimust, alkohol ja tubakas võivad närve kahjustada. Vastu võivad olla ka meditsiinilised seisundid, sh diabeet, kilpnäärmeprobleemid jms. Tervislik toitumine ja elustiil võivad takistada enamikul neist põhjustatud tuimast. Võtke oma arsti, kui teil on raskuste tõstmisel püsiv ja suurenev kipitus või tuimus.

Randme painutamine, käsitsi pressimine

Nannatuse ennetamine

Tugeva randme ehitamine

See ei ole alati kaalutõus