Magneesium kui lihaste lõõgastav aine

Magneesium on mineraal, mis on oluline teie lihaste, neerude ja südame korralikuks toimimiseks. Vastavalt toidulisandite büroole on see neljas kõige rikkalikum mineraal kehas. Teie vereringes on ainult 1 protsent teie kehalisest magneesiumist, samas kui enamus on teie rakkudesse ja luudesse salvestatud. Magneesiumi tasakaalustatud sisalduse säilitamine toidus võib aidata vältida lihaste krampe ja spasme.

Ionide transport

Magneesium suhtleb otseselt teie lihaskoega läbi protsessi nimega ioonide vedu. Kui magneesium kontakteerub teie rakumembraanidega, siis see seostub spetsiifiliste retseptorite saitidega, mis avavad rakumembraani ja võimaldavad mineraalsete ioonide sisenemist nagu kaltsium ja kaalium. Need ioonid aitavad reguleerida lihaste kontraktsioone ja võivad leevendada lihaspingeid.

Ravimite koostoimed

Oregoni riikliku ülikooli Linus Paulingu Instituut teatab, et magneesiumil võivad olla teatud ravimite koostoimed, mis võivad mõjutada teie lihaspinget. Anesteesia käigus kasutatavate teatud lihasrõõgastavate ravimite kombinatsioonis võib magneesium oma toimet suurendada. Magneesium võib vähendada ka krompromasiini rahustavat toimet. Rääkige arstiga enne magneesiumi võtmist lihasrelaksandina või kombineerituna selleks ettenähtud ravimitega.

Magneesiumi puudus

On ebatõenäoline, et teil on magneesiumipuudus, isegi kui teie dieeti mineraalil puudub. Kuid teatud tüüpi haigused, nagu näiteks seedetrakti viirused, mis põhjustavad oksendamist ja kõhulahtisust, võivad teie süsteemis põhjustada ajutise magneesiumisisalduse puudumist. Olulise magneesiumipuuduse üheks kõrvaltoimeks on lihaste krambid. Sellisel juhul võib magneesiumi võtmine olla lihasrelaksant.

Magneesiumi rikkad toidud

Magneesiumi soovituslik päevane sissevõtuväärtus on üle 4-aastastel meestel üle 30-aastastele meestele 420 mg päevas ja üle 30-aastastele naistele – 320 mg. Umbes 14-18-aastased tüdrukud võivad päevas veidi rohkem magneesiumi vajada. Teie igapäevaste vajaduste rahuldamine oma dieediga aitab reguleerida oma lihaspingeid ja vältida krampe. Spinat ja muud rohelised köögiviljad on hea magneesiumiallikas, nagu ka mandlid, kašupähklid, sojaoad, rikastatud teraviljad ja kartulid.