Madala kusihappe sisaldus veres

Urohappe madal tase mõjutab ainult 0,5 protsenti normaalsest elanikkonnast igal aastal, UpToDate sõnul. Uriinhape on keemiliselt looduslikult toodetud ja teie keha eritunud aine. Kuigi kõrge kusihappe sisaldus veres on levinud ja võib põhjustada podagra sümptomeid, esineb ebanormaalselt madal kusihappe sisaldus harva ja on tavaliselt teise haigusseisundi tunnuseks. Teie arst võib kontrollida kusihappe sisaldust teie kehas lihtsa vereanalüüsi abil. Kui teil on kusihappe sisalduse veres sisalduvaid küsimusi või muresid, pöörduge arsti poole.

MedlinePlusi meditsiinitsüklopeedia andmetel on tervislik, normaalne kusihappe sisaldus veres 3 kuni 7 mg / dl. Kui teie kusihappesisalduse tase langeb alla selle vahemiku, võib teil esineda hüpovareemiat – meditsiinitermine, mida kasutatakse kusihappe ebatavaliselt madalal tasemel.

Madala kui normaalse kusihappe taseme tavalised põhjused hõlmavad Wilsoni tõbe – haigust, mille korral teie elutähtsates elundites voolab ebanormaalselt vask ja Fanconi sündroom – seisund, mille puhul teie neerud võimaldavad teie vereringel taaskasutada teatud jäätmeid Kui läbida oma uriinist ja kehast välja. Kui teie keha vedelikud ei sisalda piisavalt soola tingituna seisundist, mida nimetatakse ebasobiva antidiureetilise hormooni sekretsiooni sündroomiks või SIADH-ks, võib kusihappe sisaldus veres olla ebatavaliselt väike. Lisaks väheneb puriini sisaldav dieet – aine, mis teie organism muutub looduslikuks kusihappeks, võib põhjustada ka hüpustriemiat.

Madala kusihappe taseme tõttu võivad sümptomid olla erinevad sõltuvalt teie seisundi põhjustest. Madal kusihappe sisaldus sageli ei põhjusta märgatavaid sümptomeid. Kui teil on Fanconi sündroomi tõttu madal kusihappe sisaldus, võib teil tekkida luuvalu või tunduda ebatavaliselt nõrk. Võite ka erutada ebatavaliselt suures koguses uriini, mis võib suurendada teie dehüdreerumise ohtu. Inimesed, kellel on Wilsoni tõbi põhjustatud madal kusihape, võivad tekkida keha valusid, isukaotust, depressiooni, väsimust, jäsemete turset, lõtkuvust või kõndimisraskusi, neelamisi või rääkimist.

Teie arst on ainus inimene, kellel on õigus soovitada erilist ravi, et suurendada kusihappe sisaldust. Pisut madal kusihappe sisaldus ei põhjusta tavaliselt muret. Teatud juhtudel võib lihtsalt suurendada puriini hulka, mida te tarbite tavalise dieedi osana, võib aidata kusihappe sisaldust veres vähendada. Teise võimalusena võib teie arst välja kirjutada ravimeid, mis käsitlevad teie madalat kusihappe sisaldust.

Määratlus

Põhjused

Potentsiaalsed sümptomid

Kättesaadav ravi