Piim rahustavamaks

Piim võib tuua hirmunud lapse tagasi magada, see võib rahulikult kallist beebi ja mõned usuvad, et see suudab ravida tavalist kõhuvalu. Kuigi mõned inimesed teevad piima imesid, võib see teisi palju halvemaks muuta. Enne kui ravite oma kõhuõõnde piimaga, määrige esmalt kindlaks valu põhjus. Kui te ei leia põhjust, pidage nõu oma arstiga, et välistada võimalikud terviseprobleemid.

Rahustav efekt

Nagu paljud antatsiidid, sisaldab piim kaltsiumi. Kaltsium aitab kõhupiirkonna rahulikkust, parandades mao pH tasakaalu. Piima paks konsistents tagab selle, et see kataks mao vooderdust, muutes piima hea võimaluse kasutada NSAID-ravimeid, et vältida maoärritust. Hammersmithi haigla ja Leicesteri üldhaigla poolt läbi viidud uuring näitab, et teatud piim, mis on saadud lehmadelt mõne päeva jooksul pärast sünnitust, suudab ravida haavandilist koliiti. Nende lehmade piimast saadud ternespiima kõrge tase võib parandada ka muid mao probleeme ja vigastusi.

Laktoosihäired

Paljudel täiskasvanutel on raskem laktoosi seedimine, piimaga leitud suhkur. See võib põhjustada kõhulahtisuse ja kõhulahtisuse probleemid maos ja seedimist. Kui piim jookseb sageli närviliseks, ei pruugi piim leevendada teie praegust kõhuvalu, võib see halvendada. Kuid madala rasvasisaldusega või rasvata jogurtidel on palju samu rahustavaid omadusi nagu laktoosiga piim. Jogurtil on ka seedimist soodustavad eluskultuurid, seega võite kaaluda jogurti jaoks klaasi piima asetamist.

Muud probleemid

Muud probleemid, peale laktoosi, võivad piima jaoks põhjustada valulikku valulikkust teie kõhuõhele. Clevelandi kliiniku andmetel võib piima teie haigus veelgi süveneda, kui teil tekib haavand või kõrvetised. Kuigi piim võib ajutiselt leevendada haavandivalu, põhjustab joogipiim ebamõistlikult happe taset maos, põhjustades pikaajalist valu.

Alternatiivsed lahendused

Kui teie kõhuvalu jätkub ja piim ei aita, kuid soovite ikka looduslikku kergendust, on teil ka muud võimalused. Vältige suitsetamist ja alkoholi, sest mõlemad võivad maost ärritada. Piirata oma tarbimist kofeiini ja põletikuvastaste valuvaigisteid nagu ibuprofeen. Sööge sageli väikseid toite, vältige rasvaste toitude, kõrge happesusega toitude ja vürtsikute toiduainete kasutamist. Minge kinni asendisse, et vältida happe tõusu söögitorusse. Kui ükski nendest lahendustest ei kahjusta loomulikult teie kõhtakahjustust, pidage nõu oma arstiga võimalike ravimite kohta.