Klebsiella bakterite sümptomid

Klebsiella bakteriaalsed infektsioonid põhjustavad sümptomeid, mis sõltuvad infektsiooni levikust. Inimesed tekitavad sageli klebsiella nakkusi, sest nad on kahjustanud puude haigestumist või vajavad meditsiinilist sekkumist. Mehhaanilised ventilaatorid, elutruumid, mis tühjendavad uriini, põletab ja avavad haavad, pooldavad klebsiella infektsiooni arengut. Sümptomiteks on pneumoonia, kuseteede infektsioon ja naha- ja pehmete kudede infektsioonid. Nad kipuvad arenema inimestel, kes on haiglas või kellel on pikaajaline hooldus.

Pneumoonia

Klebsiella kopsupõletiku tekkeks on inimestel oht, et nad on diabeetikud, kroonilised alkohoolikud või kellel esineb kopsuhaigus. Need, kes elavad pikaajalise hoolduse rajatises või on praegu haiglas ja mehaaniliste ventilaatoritega hingamise teel, on veelgi suurem risk Klebsiella kopsuinfektsiooni tekkeks. Palaviku äkiline tekkimine, kiire ja pindmine hingamine ning hingamisprotokollis suurenev sekretsioonide arv võib esile kutsuda kopsupõletikku. Kui infektsioon laieneb kopsude pindadele kudele, võivad nad esineda ka valu rinnus.

Kuseteede infektsioonid

Inimesed, kellel on püsiv kuseteede kateetri infektsioon – toru, mis tühjendab uriini kehast, võib esineda kõrge palavik, alaosa kõhuvalu, verine uriin, külmavärinad, seljavalu ja oksendamine. Kuna mitmesugused organismid tavaliselt saastavad kateetreid ilma sümptomeid tekitamata, on vaja märkimisväärse arvu bakterite laboratoorset identifitseerimist, et saaks alustada sobivat antimikroobset ravi.

Kõhuinfektsioonid

Erinevad organismid, sealhulgas Klebsiella bakterid, võivad põhjustada ebanormaalseid vedeliku koguseid kõhuõõnes. Sellised infektsioonid põhjustavad selliseid sümptomeid nagu palavik, püsivad kõhuvalu, külmavärinad, iiveldus ja oksendamine. Infektsiooni raviks on vajalik vedeliku kogumise kiire kuivatamine koos sobivate antibiootikumide manustamisega. Kuigi neid infektsioone esineb tihti diabeediga inimestel, on mõjutatud ka noori ja terveid indiviide.

Kirurgilised ja pehmete kudede infektsioonid

Mida kauem haigla viibib ja mida pikem on kirurgiline protseduur, seda suurem on kirurgiliste haavainfektsioonide tekke oht. Kahtlustatakse kirurgilist haavainfektsiooni, kui palavikuga kaasneb turse ja värvimuutused või põletust või operatsioonijärgset haava ümbritsevate kudede äkki punetust. Kui olete rasvunud või teil on diabeet, pidev infektsioon läheduses või mõni muu haigusseisund, mis muudab teid vastuvõtlikuks infektsioonidele, võite isegi oma kirurgilise haava korral isegi sümptomit tunda isegi antimikroobse ravi korral.

Hoiatused

Arvestades ravimi suhtes resistentse Klebsiella levikuga nakatumise tõenäosust, tuleb arstiga konsulteerida kohe, kui sümptomid ei parane pärast antibiootikumide ravi ega hingamisraskusi, letargiat, muutunud käitumist või teadvuse muutumist. Need võivad näidata eluohtlike laialt levinud nakkuste tekkimist.