Küpsetusvärvi mahl ja magamine

Kliinilise psühholoogi dr Michael J. Breuse sõnul on “The Fiscal Times” raportis rohkem kui 40 miljonit ameeriklast, kellel on 2012. aastal 32,4 miljardit dollarit täiendavad unehäired, une terapeudid ja vidinad, mis aitavad neil saada mõnda shuteye. ” Muistsed hiinad, kreeklased ja aasialased kasutasid kirsse ja nende mahl aastatuhandeid mitte ainult toidu ja toiduvalmistamise, vaid ka valu ja põletiku raviks. Nagu näitavad tänapäevased uuringud, mis näitavad nende väidete uurimist, võib ka unetuse ravimisel olla kasulik klaasi hapukirssi.

Tart või hapu, kirsid tulevad sadu sorte, kuigi vaid mõned neist on kaubanduslikult olulised, näiteks Montmorency, Richmond ja inglise keeles morello. Tartkirsirsid sisaldavad kõrgeid vitamiine, mineraale ja antioksüdante, kuid need on antioksüdandid, mis näitavad kõige rohkem lubadust une parandamisel. Kui osta küpsised kirsimahl, peate minema tervise toidupoest või supermarketi orgaanilisest sektsioonist. Cherry mahl kokteil ei ole sama puhas hapukas kirss mahl.

Dr Breus märgib, et Montmorency tüüpi hapukas kirss on rikkaim looduslik melatoniini allikas. Melatoniin on hormoon, mille aju ajukelme toodetakse väikestes kogustes, mis aitab reguleerida une tsüklit, aidates teil öösel magada ja öösel ärkvel olla. Kui see on väljaspool pimedust, hakkab teie keha tootma rohkem melatoniini, kuid tasemed langevad järk-järgult, kui see muutub valguseks. Melatoniini turustatakse ravimi- ja toidupoodides ning internetis tablettide, aeglaselt vabastavate kapslite, tinktuure ja pihustivormide vormis täiendada.

Juunis 2010 “Journal of Medicinal Food” avaldatud uuringus vaadeldi 15 vanema täiskasvanu une harjumusi, kui nad vesi kaheks nädalaks hommikul ja jälle õhtul kaheksaks nädalaks kaheksartilist hapukirssi. Seejärel neile anti samasugune jook, mis ei sisaldanud kirsimahl veel kahe nädala jooksul. Tulemused näitasid, et kuigi patsiendid jootasid kirsimahlat, teatasid nad episoodide märkimisväärsest vähenemisest ja unetuse raskusest, säästes enne magamaminekut keskmiselt 17 minutit. Vabatahtlikel ei tekkinud platseebo mahlades samasuguseid toimeid. Uuringute abil, mis kasutavad hapukirssi, dubleeriti tulemused 2012. aasta detsembris avaldatud uuringus “Euroopa toitumisalane väljaanne”. See uuring näitas, et hapukirssi mahla tarbimine suurendab une kvaliteeti melatoniini suurendades magamaja aega ja une kvaliteeti.

Kuigi vähesed inimtoimed, mis kasutavad hapukirsi mahla, ei ole teatanud olulistest kõrvaltoimetest, ei ole pikaajalisi uuringuid olnud võimalike riskide või kõige tõhusamate dooside kindlaksmääramiseks. Uuringus, mis avaldati “Journal of Medicinal Food”, andsid indiviid hommikul ja seejärel veel üks kuni kaks tundi enne magamaminekut 8 untsi hapukirssi mahla.

Identifitseerimine

Magamaminekutoetused

Ekspertide ülevaade

Kaalutlused