Toores lõhe ilma nahata toitumisfakte

Järgmisel korral, kui olete toidupoodis, arutlege, mida teha õhtusöögiks, tõsta filee või kaks looduslikult püütud atlandi lõhe. Ehkki seal on palju erinevaid lõhe valikuid, soovitab Eating Well veebisait seda võimalust, kuna see on keskkonnasõbralikum. Kui valite lõhe õhtusöögiks, naudite tervislikke hüvesid.

Toitumisalane jaotus

Iga 3 untsi lõhe kohta, mida sööte, võtate umbes 121 kalorit ja 17 grammi valku. Lõhe on tuntud kui rasvane kala, see sisaldab 5,4 grammi rasva 3 untsi kohta, kuid alla 1 grammi see on küllastunud rasv. Lõhe on rikkalikult B-vitamiine, pakkudes 0,2 milligrammi tiamiini, 0,3 milligrammi riboflaviini, 6,7 milligrammi niatsiini ja 0,7 milligrammi vitamiini B6. Samuti annab see 2,7 mikrogrammi vitamiini B-12, mis ületab täiskasvanutele mõeldud Instituudi igapäevast dieeti.

Omega-3 rasvhapped

Suurem osa lõhe rasvast pärineb südame tervislikust küllastumata rasvadest, millest mõned on omega-3 rasvhapped. Vastavalt Ameerika südametegevuse andmetele vähendab oomega-3-de regulaarne tarbimine arütmiaohtu, vähendab triglütseriidide taset, aterosklerootiliste naastude kasvu aeglustab ja vererõhku veidi vähendab.