Poolmaratoni optimaalne kaal

Paljud algajad on unistanud lõpuks maratoni viimistlemise, kuid poolmaraton on põnev võimalus võistlejatele, kes soovivad pika rassi lõpetada, ilma et oleks vaja teha 26,2 miili ulatuses suuremaid ohvreid. Paljud inimesed hakkavad töötama nii, et kaotada kaalu, nii et on loomulik, et inimesed ei tea, kui palju nad peaksid kaaluma, et oma parimaid tulemusi saavutada 13,1 miili võiduajamistel.

Pool Maratoni Essentials

2010. aasta lõpus oli poolmaraton kõige kiiremini kasvav rassistants Ameerika Ühendriikides. 2009. aastal lõpetas üle miljoni inimese 13,1 miili võidusõidu Ameerika Ühendriikides ja peaaegu kolm viiendikku olid naised. Paljud jooksjad kasutavad distantsi maratonina, samal ajal kui teistel on “poolmari” eesmärk iseendale. 2011. aasta juuliks oli sündmuse maailmarekord 58 minutit, meestel 23 sekundit ja 65 minutit, naiste puhul 50 sekundit – sammud 4:27 miili ja 5:01 miili kohta.

Kaal ja kaugus käimas

Kuigi kaugusjuhid tulevad kõigis kujudes ja suurustes, eriti arvestades poolmaratoni populaarsuse suurenemist ja muid sündmusi, on vaieldamatult korrelatsioon kaalu ja jõudluse vahel. Suurbritannia kergejõustiku treener Frank Horwill ütleb, et jooksjad peaksid olema 10 protsenti kergemad kui sama kõrguselt ja soost mitteaktiivne inimene. Horwill määrab selle keskmise meeste jaoks 110 naela esimeste viie jalusega kõrgusele pluss viis ja pool naelu iga täiendava tolli kohta, naiste jaoks aga määrab selle väärtuse 100 naela esimese viie jalaga pluss 5 naela iga täiendava tolli kohta .

Sündmuse eripära

Kuigi Horwill soovitab laskuritel üldiselt mitteaktiivse inimese keskmisest kaalust 10 protsenti alla minna, teeb ta erinevatel üritustel spetsialiseerunud sportlastele erinevaid soovitusi. Näiteks soovitab ta, et võitlejad ja poolrühmad, kes tuginevad võimu ja vastupidavusele, sest nende sündmused on vähem kui viis minutit kestnud, on 12 protsenti kergemad, samas kui ta soovitab, et maantee ratsureid, kes tegelevad kaugusega 10 miili ja pikema ajaga Olema 15 protsenti keskmisest. Näiteks eeldatakse, et keskmine 5-suu-10-tolline mitteaktiivne mees kaalub 165 naelsterõmmet ja ideaalse poolmaratoni kaalu mees selle kõrguse korral oleks 140 naela.

Hoiatused

Registreerunud dieedian Jackie Diko ajakirjas “Running Times” kirjutades hoiatab kõrgemate kaalude graafikute kasutamise eest kindla määrani sellest, kui palju peaksite kaaluma võistlejatena. Dikos rõhutab, et kuigi selgelt ülekaalulised jooksjad peaksid keskenduma oma ekstra kaalude kaotamisele, on koolitus ja säästmine mõistlikumad nii kergemate kui ka raskemate jooksijate jaoks oluliselt olulisem kui murettekitav umbes ühe või kahe kilo lisatud kaalu pärast. Ta lisab, et tähelepanu tuleks pöörata pikaajalisele tervisele ja sobivusele, mitte söömisharjumustele, mis näivad olevat lühiajalised hüved, kuid mis võivad aja jooksul teie tervist kahjustada.