Liha lasagna toitumisalased faktid

Liha kastmega lasagna võib olla teie lemmik mugavus toidus, kuid te ei tohiks seda regulaarselt süüa, kuna see kipub olema täis rasva ja kaloreid. Isegi tervemad versioonid tuleks salvestada erilistel puhkudel.

Kaloreid ja makrotoitaineid

Suur 255 grammi kaaluv lasagnatükk sisaldab umbes 344 kalorit, 18,6 grammi valku, 39,2 grammi süsivesikuid ja 12,6 grammi rasva. Kuigi see annab 17 protsenti igapäevasest väärtusest kiudude jaoks, sisaldab see ka 30 protsenti DV-i küllastunud rasvade kohta. Fiber täidab ja vähendab teie südamehaiguse riski, kuid ülemäärased küllastunud rasvad suurendavad teie kolesterooli ja südamehaiguste riski.

Mikrotoitainete sisaldus

Iga lasagne suurlõik annab kõigile olulistele mikrotoitainetele rohkem kui 10 protsenti DV-st, välja arvatud foolhapped, vitamiin B-12 ja pantoteenhape. See on eriti kõrge vitamiinide A ja K ja kaltsiumi sisaldusega, kusjuures 22 protsenti DV-d, seleeni, 58 protsenti DV-st, mangaani 25 protsenti DV-st ja fosforit 29 protsendiga DV-st. Kahjuks on see ka kõrge naatriumisisaldusega, kusjuures 40 protsenti soovitatavast päevapiirist. Teie süsteemis võib liiga palju naatriumi suurendada vererõhku.

Tervislikumaks muutmine

Asetage oma lasagne madala rasvasisaldusega juustu, lihaga asetatud täisnaisi ja köögivilja lauanõuna ning köögivilja asemel ning võite kaloreid alla 251, rasva kuni 7 grammi ja küllastunud rasva kuni 3 grammi, suurendades samal ajal kiudu kuni 7 grammi Suur tükk.