Männipähklid toitumisalase teabega

Pine pähklid on tegelikult söödavad seemned, mis kasvavad mändide koonuste kaalude all. Kuigi paljud männimetsad toodavad söödavaid seemneid, kasvatatakse ainult ligikaudu 20 mändi tüüpi seemneid, mis on piisavalt suured, et teha väärtuslik inimarvestus. Kanepähkleid on lihtne leida, kuid mõnevõrra kallis. Neid saab tavaliselt kõige tervisliku toiduga ja gourmet kauplustes. Pine pähklid on toitev, maitsekas seeme.

Eurooplastel, aasialadel ja indiaanlastel on varem meeldinud männi pähklid. Kaneelipähklid olid kriitilise toiduallikana paljude Native American hõimude jaoks, näiteks Washoe, kes kuivataks pähklid üle kuuma söe säilitamiseks, seejärel hiljem lihvima neid piiljongi pähkli jahu. See jahu segatakse veega ja ka marjade, kala või taimedega. Kuigi paljudel põliselanike hõimudel on ainuõigus Ameerika Ühendriikide pähkliga pähklite kasvatamiseks, võib keegi neist seaduslikult korjata. Suur-Basin rahvuspargis Bakeris, Nevada, on koristamine lubatud isiklikuks mittetulunduslikuks tarbimiseks. Kohaldatakse teatavaid eeskirju, näiteks 25 naela leibkonna piires. Saiapuu pähklite koristamine võib olla lõbus ja tervislik viis seemnete nautimiseks.

Röstitud pähklipuud on kõige maitsvad. See annab neile röstitud maitse ja mõnevõrra krõbeda tekstuuri. Röstitud männipähklid kulgevad paar minutit 400-kraadise ahju küpsise lehel. Pesto on ilmselt üks kõige haruldasemaid männi pähkleid nautida. Mitu korda kasutatakse teisi pähkleid nagu kreeka pähklid või mandleid retseptidena, kuid männipähklid annavad parima maitse. Pesto kastmes on tavaliselt basiilik, männipähklid, küüslauk ja oliiviõli, mis on segatud kokku. See on suurepärane pasta, pizza või liha pärast. Pine pähkleid kasutatakse sageli ka magustoitudes, nagu küpsised ja koogid.

Pine pähklid, nagu teised pähklid, on hea valguallikas. Taimetoitlased ja veganid saavad süüa pähklit liha valgu asendajatena. Üks portsjon sisaldab 4 grammi proteiini. Mändi pähklitäis on paremini kui mõned pähklite portsjonid. Üks portsjon võrdub 167 seemnega, võrreldes kuue Brasiilia pähkliga portsjoni kohta.

Üks portsjon pähklitest sisaldab 190 kalorit, mis on pähklite kohta üsna keskmine. Kõigi istungite puhul ei tohi ületada rohkem kui üht teenindust, et vältida liiga palju kaloreid. Sama serveerimine sisaldab 19 grammi rasva.

Pine pähklid sisaldavad palju olulisi, tervislikke toitaineid. Üks portsjon annab järgmised soovitatavad päevased kogused vitamiine: raua, 8%, magneesium, 20%, fosfor, 16%, kaalium, 4%, tsink, 12%, vask 20%, mangaan, 120%, tiamiin, 6% , Riboflaviin, 4 protsenti, niatsiin, 6 protsenti, folate, 4 protsenti, koliin, 4 protsenti, E-vitamiin, 15 protsenti.

Ajalugu ja koristamine

Toiduvalmistamine

Valk

Kalorid ja rasvad

Muud toitained