Pan dulce toitumisalane teave

Pan dulce, tuntud ka kui pan de huevo, on Mehhiko ja Kesk-Ameerikast pärinev magusrull. 1800-ndate prantsuse mõjude põhjal pärineb pannavood paljudest sortidest ja seda tavaliselt serveeritakse hommikusöögi ajal. Leib on tavaliselt kergelt magustatud ja tihtipeale kaunistatud dekoratiivse suhkruga. Pan dulce on rikas kaloreid, peamiselt süsivesikuid ja suhkrut.

Keskmise suurusega täispuhutav rullik ilma suhkru lisamiseta kaalub umbes 2,6 untsi. Või 76 g. Süsivesikud moodustavad umbes 42 g selle meetme, millest vaid 13 g on suhkur. Valgud annavad veidi üle 5 g ja rasvad alla 5 g portsjoni kohta. Umbes 23 g rullist on vesi ja kiudaine moodustab 1,2 g. Suhkru pealekandmisel kaalub sama suur pudeli rull 93 g koos 52 g süsivesikute ja peaaegu 21 g suhkrut.

Üks suhkru kogus, mis sisaldab suhkrut, ei sisalda suhkrut sisaldavas koguses 235 kalorit, millest 170 kalorit, ainult süsivesikutest. Veel 40 kalorit toidavad rasvad, samas kui valgud pakuvad umbes 25 kalorit ühe portsjoni kohta. Lihtsalt vähem kui 12 protsenti tüüpilisest 2000-kalorist toidust võib pakkuda ühe panniläilitusrulliga. Kui eelistate suhkruga topeltpõhja, saate lisada 62 kalorit.

Keskmise pingutusrullide korral on saadaval mitmed olulised vitamiinid. Suurimad kogused hõlmavad tiamiini 0,3 mg või 25% soovitatava ööpäevase tarbimise ja folaatidega 96 mikrogrammi või 24% RDI-st. Vähem olulised kogused vitamiine hõlmavad riboflaviini, niatsiini ja vitamiine A, B6, B-12 ja D.

Ühes keskmise paani dulce’i rull sisaldab ka teatavaid toiduväärtusega mineraale, näiteks seleeni 16 μg või 29% RDI, rauda 2 mg või 20% ja fosforit 62 mg või ligi 9%. Teised väiksemad mineraalide kogused hõlmavad kaltsiumi, magneesiumi, tsinki ja kaaliumi.

Harvardi rahvatervise koolis on öeldud, et toidus on piisav kogus süsivesikuid, et saada vajalikku energiat tervisliku ainevahetuse, korraliku organi funktsiooni ja püsiva kehalise aktiivsuse tagamiseks. Mõõdukas söömises on pannääre rullid toidulisandina toitaineliste süsivesikute allikaks.

Komponendid

Kaloreid

Vitamiinid

Mineraalid

Tervisehüvitis