Rauapuuduse nõges root

Närbumist tuntakse tavaliselt närvilõõnes selle lehtede ja varre peened karvad, mis võivad põhjustada nahaärritust. Taim on väga toitev ja võrsed on söödud või kasutatud sadade aastate jooksul valulike liigeste ja lihaste, podagra ja aneemia raviks. Üldiselt ei soovitata nõgesejuust kogu taimest eraldi. Kuigi nõges sisaldab rauda ja võib olla kasulik aneemia raviks, ei tohiks seda kasutada heakskiidetud ravimi asemel.

Taim

Ärritav nõges, mida nimetatakse ka aiapeenraks, on Euroopas, Aasias ja Põhja-Ameerikas. Taime botaaniline nimi on Urtica dioica. Herb on mitmeaastane, mis võib kasvada 6 jalga pikk ja tavaliselt leitakse lämmastikku sisaldavas pinnasest pankade voogude või põllul. Taim on kaetud väikeste karvadega, mis vabastavad sipelghapet, vedelikku, mis võib põhjustada põletikku, mis võib kesta kuni 12 tundi. Kui kavatsete kasvatada või koguda nõges enda tarbeks, kandke püksteid, pikkade varrukatega särki ja kindaid, et kaitsta end valulikest silmist.

Rauapuudus

Raud on vajalik hea tervise jaoks, sest seda kasutatakse paljudes keha metaboolsetes protsessides. Raud on kõige olulisem hemoglobiini moodustamisel – valk, mis kannab hapnikku kõigisse keharakkudesse. Inimesed, kes ei tarbi piisavalt rauda, ​​on oht, et tekib raua defitsiit, mis võib põhjustada aneemiat. Aneemia sümptomiteks on väsimus ja nõrkus, keskendumisraskused, kehatemperatuuri säilitamise probleemid ja allasurutud immuunsüsteem.

Rauasisaldus

Washingtoni osariigis loodusliku meditsiini hariduskeskuse Bastyr ülikool märgib, et nõges on toitaineline toit, millel on vitamiine ja mineraalaineid, sealhulgas rauda, ​​kaaliumi ja ränidioksiidi. Tinkle sisaldab ka pro-vitamiini A, B-vitamiini kompleksi, K1-vitamiini ja C-vitamiini, mis aitab organismil imenduda rauda ja teisi mineraale, mida taim leiab. Nii taime lehti kui ka juuri on pikka aega kasutatud taimse ravimina vastavalt toitumisalase väljaõppe veebisaidil Herbs 2000, ning nõelte ja aneemia sümptomite raviks on sageli kasutatud nõgesid.

Küpsetusruum

Nisu võib keeta ja süüa köögiviljana. Lehed ei saa sööta rooste karvade tõttu, kuid nõel keetmine muudab selle söödavaks. Mõned inimesed kasvavad oma nõgesaega, kuid taimi saab korjata loodusest. Kui valite nõgestõugu, veenduge, et saagikoristuse pindala pole pestitsiidide või herbitsiididega töödeldud. Riley Woodford, kirjutades Alaska Department of Fish and Game, soovitab loputada taime, et eemaldada enne selle küpsetamist kõik mustus või plekid. Ta ütleb, et nõges on maitsev ja seda võib kergelt aurutada või sauda.

Näriliste tee- ja kõhupiirkonna toidulisandid

Näriliste tee ja nõgestõmbeid on võimalik osta looduslikes toiduainete kauplustes ja paljudes muudes vitamiinide müügikohtades. Näriliste tee leiab lahtiselt või ostetud kui teekotid ja neid on lihtne kodus töötada või kasutada. Kuna nõges on looduslik toode, on vitamiinide ja mineraalide hulk erinev. Sellepärast eelistavad paljud inimesed võtta nõgestõmbeid, mis on tavaliselt kapslid, mis sisaldavad standardse ekstraktiga pulbrilist nõikat.