Vürtsid, et vältida maapähklites allergiat

Maapähklid on üks kaheksast kõige tavalisemast toidust, mis põhjustab allergilist reaktsiooni. Selle tüüpi allergia korral valutab teie organism valgu maapähklites kahjulikuks, põhjustades ebanormaalset immuunvastust. Kuigi immuunsüsteem võib teiste toidulisandite tunnustamist allergeenidena, ei muuda maapähkli allergia sageli allergia vürtsidele. Kuid alati rääkige arstiga, et määrata kindlaks, millised toiduained teie toidust välja arvata.

Koostisosad

Toidu- ja ravimiamet nõuab, et kõik toidutootjad loetleksid oma etikettidele kõige levinumad toiduallergeenid, seega peavad nad märkima maapähklit sisaldava maitseaine. Sama kehtib ka piima, muna, kala, karpide, pähklite, soja ja nisu sisaldavate toiduainete kohta. Isegi kui seda kasutatakse väga väikestes kogustes, nõuab seadus, et pakendid sisaldaksid maapähkleid ja seitse muid allergeene.

Rist saastumine

Toidu märgistamise seadused ei reguleeri toidu ja vürtside võimalikku rist saastumist. Tootjad ei pea väidet, et nad toodavad vürtsi rajatises, mis töötleb ka pähklit. Enamik vabatahtlikult hoiatab tarbijaid nende märgistusel. Võite näha ka selliseid hoiatusi nagu “võib sisaldada mutreid” või “toodetud jagatud seadmetele pähklite või maapähklitena”. Kui te pole kindel, kas vürts on ristsahtlik, toimige ettevaatlikult või võta ühendust tootjaga Toode.

Maitseained

Kuigi vürtsid ei ole tavaliselt maapähkli allergiaga inimestele problemaatilised, võivad teised toidule sobivad tooted sisaldada pähkleid. Toiduallergia ja anafülaksise võrgustiku kohaselt võivad paljud glasuurid, kastmed ja marinaadid sisaldada pähkleid, nagu näiteks tšillikastme, kuuma kastmega, pesto, moli ja kastmega. Isegi mõned salatikastmed sisaldavad pähkleid, nii et loe kõik toidumärgised enne mis tahes nimetatud toodete kasutamist söögikorra valmistamisel.

Muud allergeenid

Maapähkli allergia võib põhjustada allergiat muude kaunviljade vormide, sealhulgas roheliste ubade, roheliste herneste, aedubade, lupiinide ja sojaga. Mõned maapähkli allergiaga inimesed on teiste kulinaarsete pähklite suhtes tundlikud, nagu mandlid, kašupähklid, sarapuupähklid ja pähklid.

Kuigi maapähkli allergia ei põhjusta allergilist reaktsiooni vürtsidele, võib teie või teie laps olla ka nende koostisosade suhtes allergiline. Spice’i allergia on haruldane, kuid eksisteerib. Kõige tavalisemad süüdlased on köömne, koriandri, apteegitilli, sinepipüree, paprika ja safran. Sellist tüüpi allergia juhtub sagedamini inimestel, kellel on juba olemas allergia kaskile või kukeseenile.

Spice Allergy